Yin yoga

 

Er zijn veel vormen van yoga die aangeboden worden in de wereld van yoga. Een aantal traditionele vormen zoals Hatha yoga, Iyengar yoga en Asthanga yoga zijn vrij actieve vormen en met name gericht op de yang energie ( yang energie kun je zien als de actie, de beweging,  de mannelijke energie, het meer oppervlakkige en vol enthousiasme) in ons lichaam en richt zich meer op de spieren in ons lichaam.

 

Met Yinyoga richt je je aandacht op de ontspanning van je spieren en op het dieper gelegen bindweefsel. Bindweefsel is een structuur die in het hele lichaam te vinden is en alle delen van het lichaam met elkaar verbindt. Iedere spier bestaat uit verschillende spierdelen met om ieder deel een fascie( een bindweefselstructuur).

 

Een ander bijkomend voordeel is dat in de Yin houdingen de meridianen in het lichaam ondersteund worden. De energie kan er op deze manier beter doorheen stromen wat een positief effect heeft op het totale welzijn. Je voelt je fitter, emotioneel, stabieler en de organen worden ondersteund.